Onderhoud

Houd uw brandbeveiligingssystemen in topconditie met professioneel onderhoud voor optimale prestaties en gemoedsrust. Vertrouw op Interblus voor regelmatige inspectie, deskundig onderhoud en naleving van wettelijke normen. Minimaliseer het risico op storingen en investeer in uw veiligheid.

Bekijk alle onderhoud opties

Houd uw brandpreventiemiddelen in optimale staat met ons uitgebreide onderhoudsspectrum.
Eigenaren/gebruikers dienen regelmatig draagbare brandblussers en brandslanghaspels te inspecteren op zichtbare kenmerken, zoals aanwezigheid, toegankelijkheid, gebruiksklaarheid, onbeschadigdheid en duidelijk leesbare gebruiksaanwijzingen. Regelmatige controle door de gebruiker zorgt voor directe identificatie van eventuele problemen en waarborgt dat de blusmiddelen klaar zijn voor gebruik in geval van nood.
Brandblusapparaten moeten jaarlijks worden gekeurd door een REOB gediplomeerde monteur van een erkend bedrijf. Dit zorgt voor een grondige controle van het brandblusapparaat en waarborgt dat het voldoet aan de wettelijke voorschriften en normen. Jaarlijks onderhoud door een deskundig persoon garandeert betrouwbare prestaties en optimale brandveiligheid.

In het 5e en 15e jaar na de productiedatum moeten brandblusapparaten onderworpen worden aan een uitgebreide controle, afhankelijk van het merk en type. Tijdens dit uitgebreide onderhoud worden de apparaten grondig geïnspecteerd en worden indien nodig vullingen vernieuwd. Dit waarborgt dat de brandblusapparaten in topconditie blijven en effectief zijn bij een noodsituatie.

Na 10 jaar wordt het brandblusapparaat volledig gedemonteerd, geleegd en onderworpen aan druktesten voor cilinders, slangen en pistolen, afhankelijk van het type. Indien nodig worden onderdelen vervangen. Deze revisie zorgt voor een grondige inspectie en onderhoud van het brandblusapparaat om de betrouwbaarheid en functionaliteit ervan te waarborgen.

Indien nodig worden andere onderdelen van het brandblusapparaat en de brandblusstof vervangen. Regelmatig onderhoud elke drie maanden is normaal gesproken vereist, maar dit kan variëren afhankelijk van het risico. In gevallen waar een verhoogd risico een frequenter onderhoud noodzakelijk maakt, kan hiervan worden afgeweken. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat het onderhoud wordt aangepast aan de specifieke behoeften en risico’s van de locatie.

Waarom kies je voor ons?

Met trots sinds 1985

Vertrouw op Interblus’ deskundigheid en jarenlange ervaring in brandpreventie. Sinds 1985 zijn we toegewijd aan uw veiligheid.

Kiwa Erkend Onderhoudsbedrijf

Gegarandeerde kwaliteit en betrouwbare brandpreventieoplossingen voor optimale bescherming. Als erkend Onderhoudsbedrijf REOB kunt u zich onderscheiden in de markt met dit certificaat. Erkende REOB bedrijven kunnen aantonen dat ze het onderhoud aan blusmiddelen volgens de normen uitvoeren, de originele onderdelen en blusstoffen gebruiken bij onderhoud en een onderhoudsrapport opstellen waarin de vervangingsadviezen technisch worden onderbouwd.

Klantgerichte Benadering

Persoonlijke aanpak met op maat gemaakte oplossingen en uitstekende service.

Bereikbaar voor Vragen en Afspraken tijdens Kantooruren

Ontdek onze uitgebreide range aan brandpreventiediensten op maat. Van brandblussers tot noodverlichting armaturen, wij bieden oplossingen die voldoen aan uw specifieke behoeften. Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer voor meer informatie of klik op de knop om onze diensten te bekijken.

Neem contact op: (036) – 53 63 605